Vazgeçilmeyen lezzetlerimizden biri olan, kaşarlı, kıymalı ve kuşbaşılı olarak hazırlayabileceğiniz, her damak lezzetine hitap eden pideyi, evde son derece uygun fiyata yapabilmek mümkün. Hazırlarından daha da lezzetli olduğunu söyleyebilir ve evlerinizi pide salonlarına dönüştürecek bu tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Uğraştırıcı gibi görünebilir ancak yaptığınızda kolay bir tarif olduğunu siz de göreceksiniz. Bu lezzete değeceğine eminim. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

PEYNİRLİ PİDE
MALZEMELER
150-200 gr. tel peyniri
1 su bardağı un
1 çay kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
1 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, toz şeker ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını içe kıvırın. Kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip 280 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyup servis yapın.

KÖZ PATLICANLI KIYMALI PİDE
MALZEMELER
PİDE HAMURU İÇİN:
1 su bardağı ılık su
1 paket maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
5-6 bardak un
İÇİ İÇİN:
1 kg. dana kıyma
2 adet soğan
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
Sivri biber
1’er kaşık pul biber,kırmızı toz biber, tuz
1.5 yemek kaşığısalça
1 yemek kaşığı bibersalçası
3 adet közlenmiş bostanpatlıcan
YAPILIŞI: Maydanoz hariç tüm iç malzemelerinizi ayrı ayrı robottan geçirin. Maydanozu ise doğrayın. Kıymayı, baharatları ve diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Közlenmiş patlıcan ile karıştırın. Etiniz yağsızsa biraz yağ ekleyin. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın. Hamuru için; su, maya ve şekeri karıştırın, kabarana kadar bekleyin. Bütün malzemelerini ekleyin ve yoğurun. Hamurunuzu dinlenmeye bırakın. Hamurunuzu bezelere ayırıp uzunlamasına açın, ortaya içini dökün. Pide şekli verip yağlı kağıda dizin. 250 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Tereyağı sürüp servis edin.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025
1
Doğru emzirme yöntemleri nelerdir, sütün yettiği nasıl anlaşılır?
2308 kez okundu
2
Bu kış kombinlere doyacağınız onlarca model ve onlarca detay.
1968 kez okundu
3
Taylor Swift yeni albüm planları için düğmeye bastığını sosyal medyadan duyurdu!
1921 kez okundu
4
Annelik duygusunun ortak tanımı diyebileceğimiz 10 başlık.
1906 kez okundu
5
Takı ve makyaj uyumuna trend örnekleri sizler için derledik.
1874 kez okundu